Centerleder Vibeke Asmussen Frank udnævnt til professor

Vibeke Asmussen Frank, Centerleder for Center for Rusmiddelforskning, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, er udnævnt til professor pr. 2. juni 2015.

22.09.2015 | Tine Bagger Christiansen

Vibeke Asmussen Frank. Foto. Aarhus BSS Kommunikation

Med en ph.d. i traditionelle ritualer og lokale former for islam på Java, lå en karriere på Center for Rusmiddelforskning måske ikke lige for. Men efter 15 år på centeret, kan Vibeke Asmussen Frank nu føje titlen som professor til sit cv. Et cv, hvor der i forvejen blandt andet står fem år som centerleder.

”Jeg er rigtig glad for, at jeg har fået stillingen som professor. Det betyder meget for eksempel i forhold til nationale og internationale samarbejder og det at søge forskningsmidler, fordi titlen giver mere anerkendelse,” siger Vibeke Asmussen Frank.

Vibeke Asmussen Frank blev kandidat i antropologi ved Aarhus Universitet i 1996. I 2000 opnåede hun en ph.d. grad i antropologi og blev umiddelbart herefter ansat ved Center for Rusmiddelforskning, først som videnskabelig assistent, senere som adjunkt og lektor. I 2006 blev hun udnævnt til stedfortrædende centerleder, og siden 2010 har hun været leder af centeret.

Forskning
I sin forskning har Vibeke Asmussen Frank blandt andet interesseret sig for metadonbehandling, dyrkning af cannabis i Danmark og behandling af stofafhængighed i danske fængsler. Aktuelt er hun med-projektleder på projektet ”Unge, køn, beruselse og alkohol,” der blandt andet fokuserer på, hvilken betydning faktorer som køn, alder, etnicitet og social baggrund har for, hvordan man ser på og bruger rusmidler.

Det meste af Vibeke Asmussen Franks forskning foregår i teams, både lokalt på centeret, nationalt og internationalt. Hun formidler sin forskning gennem artikler i internationale videnskabelige tidsskrifter, oplæg på konferencer og som deltager i den offentlige debat. I 2016 udkommer desuden to redigerede bøger på Oxford University Press, hvor hun er medforfatter til adskillige kapitler.

Vibeke Asmussen Frank er endvidere medlem af Norges Forskningsråd og af bedømmelsesudvalg ved flere nordiske universiteter.

Tiltrædelsesforelæsning
Vibeke Asmussen Frank holder tiltrædelsesforelæsning i foråret 2016