nyhed

Forskningsnyhed

Ny bog: Clinical Perspectives on Autobiographical Memory Hardcover

by Lynn A. Watson (Editor), Dorthe Berntsen (Editor)

Ny bog: Clinical Perspectives on Autobiographical Memory Hardcover

Selvbiografisk hukommelse spiller en central rolle for vores psykiske velbefindende og feltet er undersøgt fra flere sider de sidste mere end tredive år. Denne bog kobler for første gang de nuværende teorier om selvbiografisk hukommelse med et klinisk perspektiv.

Bogen er den første af sin art, der giver en omfattende oversigt over såvel den empiriske forskning som den teoretiske viden inden for selvbiografisk hukommelse på en række forskellige områder, herunder traumer og hukommelse, indgribende og ufrivillige minder og hukommelse og selv-identitet.

Den indeholder en oversigt over de mest grundlæggende anvendte og kliniske tilgange til selvbiografisk hukommelse, der dækker hukommelse specifikt, traumatiske erindringer, ufrivillige og indgribende erindringer og den rolle, selv-identitet spiller.

 

Første gang teori kobles med forskellige typer klinisk erfaring

Tidligere har både forskere med en klinisk baggrund og forskere, der primært fokuserer på kognition hos raske personer, undersøgt selvbiografisk hukommelse hos personer med en psykisk lidelse. Selvom begge grupper har været interesseret i det samme psykologiske fænomen, har disse to grupper haft en tendens til at undersøge hukommelsen af tidligere begivenheder på meget forskellig vis, ved hjælp af forskellige typer personer, forskellige metoder og forskellige teoretiske perspektiver.

”Vi ønskede at skabe en redigeret samling for at give en sammenlignelig ressource for både fagfolk og studerende, hvor begge typer af klinisk forskning er dækket”, fortæller forsker Lynn A. Watson fra Aarhus Universitet og medforfatter til bogen.

Bogen diskuterer en lang række psykiske lidelser, herunder depression, PTSD, borderline personlighedsforstyrrelse og autisme, og hvordan de påvirker selvbiografisk hukommelse.

"Bogen indeholder detaljerede drøftelser om nu klassiske forskningsresultater samt de seneste fremskridt i marken og praktiske anvendelser af, hvordan selvbiografisk hukommelsesforskning kan bruges til at udvikle evidensbaserede psykologiske terapier", fortæller Lynn A. Watson.

Har den nyeste forskning med

Bogen giver også en oversigt over flere nylige fremskridt inden for området, såsom hvordan vores forståelse af hukommelsen af tidligere begivenheder kan bruges til at udvikle psykologiske terapier rettet mod disse psykiske lidelser.

Det er den første bog til at give en omfattende oversigt over empirisk forskning og teoretisk viden inden for dette område samt eksempler på, hvordan disse spændende forskningsresultater er truffet i psykologisk terapi.

Bogen henvender sig til både studerende og forskere inden for psykologi, både klinikere og terapeuter.

Læs mere

Oops, an error occurred! Code: 202109281931390aafa4df