Ny ph.d.-studerende: Gitte Tramm

Mød Gitte, der har læst statskundskab, inden hun begyndte på psykologi. Som er glad for metodisk og dybdegående arbejdsmetoder, skriver ph.d. om forholdet mellem motorisk aktivitet og emotionelle handlinger og har en hund, der hedder Oline.

09.09.2020 | Tine Bagger Christiansen

Hvad er emnet for din ph.d.-afhandling?
 
Mit Ph.d.-projekt hører ind under Mia O’Tooles projekt ’The role of the motoric system in emotions’. Herunder sigter mit Ph.d.-projekt mod at undersøge om motorisk aktivitet faciliterer adaptiv handling i en emotionel konflikt og om effekten på handling kan tilskrives ændringer i vurderinger (appraisals) og adfærdshormoner (testosteron, kortisol, m.fl.). 
 
Hvad har du lavet tidligere? 
 
Før jeg begyndte på Psykologi, læste jeg statskundskab på SDU. Under mit tidligere studieforløb, arbejdede jeg blandt andet på et par projekter på Institut for Statskundskab på mit 2. og 3. semester, hvorefter jeg i 2,5 år arbejdede på Socialstyrelsens Børn og unge-enhed som studentermedhjælper inden for evidensbaserede metoder (primært ’De Utrolige År’ og ’Inddragende metoder (netværksmøder og familierådslagning’)). Da jeg begyndte på Psykologi, arbejdede jeg på fuldtid hos PostNord. Her var jeg tilknyttet gennem hele min bachelor for at finansiere mit studie. På 6. semester blev jeg ansat som studentermedhjælper på PI hos Mimi Mehlsen, og senere i Søren Christensens projekt ’Lær at tackle angst og depression efter kræft’. Undervejs fik jeg mulighed for at deltage i en række review- og meta-analyser hos flere af de nuværende ph.d.-studerende på PI – et par af dem er jeg så heldig at kunne fortsætte samarbejdet med nu under mit eget Ph.d.-forløb i Mias projekt. 
 
Hvorfor har du valgt et ph.d.-forløb på Psykologisk institut?
 
Jeg har altid fundet forskning spændende, og det har altid lagt til mig at skulle arbejde på en systematisk, metodisk og dybdegående måde ved både mine arbejds- og studieopgaver. At det præcis skulle være en Ph.d. på Psykologisk Institut lå dog ikke i kortene, da jeg startede på Psykologi. Jeg har undervejs på studiet været så enormt heldig og privilegeret at få mulighed for at arbejde sammen med de ’rigtige mennesker’, der engagerede sig i mit studieforløb og i mit arbejde som studentermedhjælper på instituttet. Det engagement og interesse har jeg ikke mødt tilsvarende på nogen anden uddannelses- eller arbejdsplads, så både valget af og muligheden for Ph.d.-forløbet ligger i mine oplevelser af dem og PI som arbejdsplads. 
  
Vil du fortælle lidt om dig selv? 

Min familie fylder rigtig meget i mit liv. Ud over at bruge tid med familien holder jeg af at være i naturen, og bruger derfor de fleste eftermiddage/aftener på at gå tur i skoven med min hund Oline. I fritiden kan jeg lide at læse en god bog; oftest bliver det ved faglitteraturen, men kan en gang imellem også finde på at læse en krimi. Så går jeg også ofte på loppe- og reolmarkeder for at finde nye brugte og unikke ting til at indrette mit hjem med - man kan virkelig finde mange mærkelige ting på sådan nogle markeder. Jeg er også lige startet til badminton i Højberg, hvilket er lidt spændende, da det næsten er 8 år siden, jeg sidst har spillet.

Aarhus BSS, Medarbejdere, Navne