Par-tjek tilbydes nu også i Norge

På Psykologisk Institut på Aarhus BSS arbejder forsker Tea Trillingsgaard og forsker Hanne Fentz med projektet Par-tjek, som er et forebyggende tilbud til par udviklet og afprøvet på Aarhus Universitet sammen med Center for Familieudvikling. En ny central udbyder af forskningsbaseret psykologisk behandling i Norge, Modum Bad, vil nu udbrede Par-tjek til norske familier.

01.11.2019 | Tine Bagger Christiansen

Fra undervisningen i Norge. Foto: Tea Trillingsgaard.

Et Par-tjek består af et online spørgeskema, to samtaler hos en certificeret vejleder, og en feedback-rapport, som parret arbejder videre med hjemme. Der foreligger nu en norsk version af materialet, og et ”Par-sjekk” fås fremover i Norge med offentlig støtte i Oslo, Bergen og på Modum Bad. Herhjemme tilbyder Aarhus Kommune Par-tjek gratis til børnefamilier med mindst et barn under 12 år.

Modum Bad – et psykiatrisk Center som tilbyder forskningsbaseret behandling af psykiske lidelser og fagkurser - er den norske central-udbyder af Par-sjekk og det første hold af norske Par-sjekk vejledere er nu blevet undervist med henblik på at udbrede tilbuddet til norske familier.

Læs mere om projektet

Sundhedsmagasinet på DR1 følger et par gennem Par-tjek

 

https://www.dr.dk/tv/se/sundhedsmagasinet/sundhedsmagasinet-3/sundhedsmagasinet-2018-11-28

Aarhus Kommune tilbyder gratis Par-tjek til par med børn under 12. 

https://www.sundhed.dk/borger/guides/sundhedstilbud/region-midtjylland/aarhus/raadgivning/parraadgivning-til-foraeldre/

Aarhus BSS, Forskningsnyhed