På AU Library, Bartholins Allé er vi tre kontaktbibliotekarer, der leverer biblioteksservice specifikt til de studerende og ansatte på Psykologisk Institut.
Nedenfor kan du se, hvilken type service vi som kontaktbibliotekarer kan tilbyde instituttet.
Det fulde overblik over AU Library's servicetilbud kan du se på bibliotekets hjemmeside library.au.dk.
AI-værktøjer til litteratursøgning kan fungere som et supplement til de kuraterede databaser, som AU Library stiller til rådighed.
AI-værktøjer som Elicit eller Research Rabbit kan være særligt nyttige i den eksplorative fase, hvor du kan have brug for at udforske et emne eller et begreb.
Skriv til Gina, hvis du vil vide mere om hvilke AI værktøjer, der egner sig bedst til din litteratursøgning.
Hvis du opretter en alert, kan du få besked via e-mail, når f.eks. et tidsskrift udgiver nye artikler eller der tilføjes relevante artikler til en artikeldatabase.
Se også AU Library's side om Alerts.
Har du brug for at finde en avisartikel i en af de danske aviser, kan du bruge Infomedia.
Radio- og TV-udsendelser fra danske medier kan du finde i Mediestream. Det Kgl. Bibliotek - Aarhus har en aftale med Copydan AVU Medier, og derfor har studerende og undervisere ved AU adgang til at benytte radio- og tv-udsendelser, men kun til studie- og undervisningsbrug på AU. Login sker via WAYF.
Vi laver gerne kurser eller oplæg om emner, som instituttet eller din afdeling ønsker.
Kontakt os med forslag til et emne, du gerne vil vide mere om.
Bøger (både trykte og elektroniske) og artikler kan du søge efter i biblioteksbasen.
Biblioteket har adgang til mange e-bøger fra forskellige licenspakker eller direkte hos forlagene. Alle e-bøger er søgbare i vores biblioteksbase, uanset hvordan de er anskaffet. Kontakt os gerne med forslag til køb af e-bøger.
Er der bøger eller artikler, du ikke kan finde i biblioteksbasen, kan de bestilles som lån fra et andet bibliotek (fjernlån) via formularen “Fandt du ikke hvad du søgte?". Er der tale om nyere bøger, indkøber vi gerne bogen til biblioteket. Send dit forslag til Nanna, som køber bogen elektronisk eller i trykt form.
Covidence er et værktøj, der kan hjælpe dig med screeningprocessen i et review. Som AU-ansat kan du få en institutionsadgang ved at kontakte Nanna eller Gina. Så snart du er oprettet, har du ubegrænset adgang til at oprette reviews og invitere samarbejdspartnere til at arbejde med dig på dit review.
Læs mere om reviews generelt på AU Library's side om Reviews.
Hvordan udarbejder du en god data management plan? Hvordan gør du dine data åbne? Hvor kan du publicere dine data?
Disse og andre spørgsmål om data management vil vi gerne hjælpe dig med at besvare.
Kontakt os gerne, så finder vi en af vores ekspertkolleger, der kan hjælpe.
Se mere på AU Library - Data management.
Har du brug for at analysere større mængder tekst eller bibliografiske data?
Vi kan hjælpe dig med at finde værktøjerne og vejlede i, hvad du må foretage dig i de licensbelagte ressourcer.
EndNote er et værktøj, der kan hjælpe dig med at håndtere dine referencer og anvende referencer i dine manuskripter. EndNote gør det f.eks. nemt at skifte mellem forskellige referencestile. Som AU-ansat kan du downloade programmet gratis.
Kontakt os hvis du vil vide mere - eller læs mere om referenceværktøjer og Endnote på vores hjemmeside.
Bibliotekets fagside for psykologi indeholder de mest anvendte databaser og hjælp til systematisk litteratursøgning. Indholdet er udvalgt på basis af det psykologifaglige indhold samt forespørgsler, vi modtager fra studerende og ansatte. Siden er et forsøg på at skabe et overblik og give let adgang til de mest anvendte ressourcer.
Kontakt os gerne med forslag til ændringer til siden.
Et forsker-ID er et unikt, permanent identifikationsnummer, der identificerer dig som forsker og sikrer dig en korrekt tilknytning til dine publikationer, aktiviteter og bevillinger.
Vi kan hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller problemer med dit forsker-ID, f.eks. i tilknytning til ORCID, som AU anbefaler forskerne at have – og som mange internationale forlag også kræver.
Se også hvordan du kan sammenkoble dit forsker-ID fra ORCID med din Pure-profil.
Skal du i gang med at søge litteratur til et review eller et projekt, hjælper vi gerne med søgeprocessen. Vi vejleder i, hvilke baser der passer til dit emne, hvordan du kan udforme en god søgestreng m.m.
Kontakt os eller se mere på vores sider om Systematisk litteratursøgning og Reviews.
Aarhus Universitet har en Open Access politik - men hvilke muligheder har du for at publicere Open Access? Det kan Nanna hjælpe dig med at besvare eller også ved hun, hvem der kan.
Se også den interne side om Open Access for medarbejdere på Aarhus Universitet.
Vi gennemgår pensumlister, som er godkendt i studienævnet. Vi tilretter i forhold til APA 7. udgave, og tjekker adgang til de elektroniske ressourcer. Derudover udarbejder vi en pensumliste til Brightspace i værktøjet Leganto. En liste med links, der kan tilgås hjemmefra. Vi indkøber relevante bøger fra pensumlisterne til biblioteket på Bartholins Allé, enten i trykt form eller som e-bøger. Vi koordinerer med og hjælper FAPIA i forhold til trykte kompendier og copyright.
Har du pensumlister på seminarer/fordybelser, hjælper vi også gerne med disse i forhold til tilretning ifølge APA, indsætter links, indkøber bøger og tjekker copyright i forhold til evt. upload på Brightspace. Bare kontakt én af os.
Se evt. mere på AU Library - Semesterlitteratur når du underviser.
Biblioteket opbevarer en samling af (primært ældre) psykologiske test for Psykologisk Institut. Denne samling er KUN til brug for Psykologisk Instituts forskere samt undervisere i faget Test-og undersøgelsesmetode.
Studerende ved Psykologisk Institut, AU, der har bestået eller deltager i faget Test- og undersøgelsesmetode (skal kunne dokumenteres), kan se testene på biblioteket.
Kontakt os, hvis du har spørgsmål.
Biblioteket opbevarer en samling af (primært ældre) psykologiske test for Psykologisk Institut.
Denne samling er KUN til brug for Psykologisk Instituts forskere samt undervisere i faget Test- og undersøgelsesmetode.
Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller ønsker at låne en test.
Hvis du har behov for hjælp til Pure, f.eks. til din Pure-profil generelt, indberetning af publikationer, eller upload af dit vejlederbrev, kan du altid kontakte AU Pure support eller Nanna, der er instituttets Pure-kontaktperson.
Se også AU's medarbejderside om Pure – her finder du masser af vejledninger samt selve login siden.
Hvert år i starten af 6. semester afholder vi kurser for de studerende, der skal skrive bacheloropgave. Vi planlægger 10–12 kurser som afholdes spredt i januar og februar, så de studerende kan tilmelde sig på det tidspunkt, der passer dem bedst.
På 10. semester afholder vi kurser målrettet studerende, der skriver speciale. Flest i december-februar og enkelte i august.
Vi har også mulighed for at lave et specifikt kursus for dit hold. Albertina koordinerer vores undervisning til de studerende, så tag kontakt, hvis du har ønsker i den retning.
Biblioteket på Bartholins Allé har en mindre samling af psykologiske videoer (streaming, dvd’er og VHS’er). Disse udlånes kun til forskere og undervisere ved Psykologisk Institut. Se samlingen af DVD’er samt streaming adgang. Få tilsendt titler på VHS'er ved at kontakte Nanna.
Vi abonnerer også på Henry Stewart Talks HSTalks –The Biomedical & Life Sciences Collection, som indeholder ca. 3000 videoforelæsninger fortalt af nogle af de førende eksperter i verden. Videoerne – eller uddrag fra dem - må du integrere direkte i Brightspace eller PowerPoint-præsentationer. Alle videoer er søgbare i biblioteksbasen (indekseret som e-bøger).