nyhed

Ny ph.d.-studerende: Sarah Jakobsen

Når ikke Sarah tager racercyklen gennem Marselisborgskovene kan du finde hende fordybet i sin forskning om, hvilke børn og unge der responderer godt/dårligt på kognitiv adfærdsterapeutisk behandling i forbindelse med skolefravær.

 • Hvad er emnet for din ph.d.-afhandling?  
  Det overordnede emne for mit ph.d.-projekt er psykologisk behandling af børn og unge med skolefraværsproblematikker. Man ved, at man med kognitive adfærdsterapeutiske metoder kan reducere skolefravær og forbedre trivslen for mange børn/unge. Men man mangler viden om, hvilke klienter, der responderer godt vs. dårligt på behandlingen, samt hvilke virkningsmekanismer, der er involveret. Det er derfor noget, vil jeg undersøge nærmere i mit projekt. Jeg vil undersøge det med udgangspunkt i Back2School-programmet, som er ved at blive udrullet i flere danske kommuner. Samtidigt vil jeg evaluere nogle af de skalaer, vi bl.a. bruger som effektmål i behandlingen. 
 • Hvad har du lavet tidligere? 
  Før mit ph.d.-studie har jeg arbejdet som videnskabelig assistent på CEBU, som jeg stadig er tilknyttet under projektet. Her arbejdede jeg også med forskning i skolefravær og Back2School. Jeg har derudover haft en kortere ansættelse som psykolog i PPR. Jeg synes, det gav en spændende praktisk vinkel på projektet.
 • Hvorfor har du valgt et ph.d.-forløb på Psykologisk Institut? 
  Idéen til ph.d.-projektet blev formet under min videnskabelige ansættelse på CEBU. Det var derfor helt naturligt at fortsætte på PI. Men derudover er jeg også uddannet psykolog her på stedet, og jeg blev ret tidligt på studiet interesseret i forskning. Jeg motiveres især af fordybelsen, den internationale orientering og selvfølgelig håbet om at bidrage med ny viden. Mens jeg studerede, arbejdede jeg som studentermedhjælper på instituttet og oplevede altid at møde høj faglighed og et stort engagement. Det smittede helt sikkert af og inspirerede mig til at opsøge forskningsvejen her
 • Vil du fortælle lidt om dig selv? 
  Jeg er født og opvokset i Aarhus, faktisk nærmest med universitetsparken som baghave. Da jeg gik i gymnasiet, arbejdede jeg som tjener til AU’s arrangementer. Det er lidt sjovt at tænke tilbage på nu. Jeg er i dag stadig bosat i Aarhus sammen med min kæreste og glæder mig til at dyrke kulturlivet igen efter Corona.  Lige så meget som jeg holder af fordybelsen på kontoret, lige så meget sætter jeg pris på at være aktiv, når jeg holder fri. Særligt har Marselisborg Skovene lagt terræn til utroligt mange trave- og løbeture og som det seneste ture på racercyklen. 
Oops, an error occurred! Code: 20220817152719c3818c3d